27.6.11

Em fa gràcia que cada cop que em demanen quin màster estic fent, la resposta vagi per : “ah, com els hippies ecologistes”, “això només s’ho poden permetre els rics”, “que votes verds?”, etc. i etc. O pitjor, “i això per a què serveix?”.

La majoria de dies callo, ja s’ho faran/trobaran. Però per un moment imaginem...

El preu del petroli i tots els seus derivats, no farà més que pujar –més que res perquè les reserves “barates” s’esgoten i cada cop n’hiha menys i més difícil/car d’extreure; veure “peak oil”-. Pensem en tot el que depen del petroli més enllà de per omplir el dipòsit del cotxe, que sembla que sigui l’únic que ens preocupa. Gas natural i butà, gran part de la nostra electricitat, productes plàstics, ... Per tant, resumint molt, o canviem d’hàbits –tant de fet com de consum- o viure si que serà un luxe que només es podran permetre els rics.
Què una placa solar és cara? I que me’n dius del que gastes en la factura del gas? I si aquest últim puja i puja de valor, encara em dius que és cara?
Que m’en dius si et dic que es pot tenir una casa en un clima mediterrani com el nostre on no necessitis ni calefacció ni aire condicionat, excepte en un parell de dies extrems?
I si et dic que es pot fer que el teu pis on la calor es fa insuportable des del juny i s’està més bé a fora, es pot fer conformtable amb una petita inversió? Que no vols fer inversió, d’acord, ves tirant diners a les escombraries amb un aire condicionat.
Saps que puc seguir així molta estona. Però que díficilment canviaré l’opinió de ningú, la gent té massa idees preconcebudes, massa pardals al cap i es deixa enganyar fàcilment...

Però bé, una idea de 4 “pelacanyes” no canviarà el món, almenys per ara, tot i que el pogués fer millor. Seguim vanagloriant aquests edificis-monument-monstre que no serveixen de res –ui sí, que maca és la ciutat de les Arts de València-, i costen ronyonades i arquitectes que fan copy-paste arreu del món, enlloc de potenciar una arquitectura adaptada al lloc.
O no preferim tots una casa de pedra a una casa de vidre?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada